Näin valmistelet Excel-tiedoston ladattavaksi Lumoaan

Tämä opas kertoo, mitä pitää huomioida Excel-tiedoston muotoilussa.

Iana Vesa avatar
Tekijä: Iana Vesa
Päivitetty yli viikko sitten

Huom! Lumoan Tietopankin suomenkielinen sisältö on suppea. Lisätietoa tarjoavat linkit vievät pääosin englanninkielisiin artikkeleihin.

Ennen kuin aloitat

🔑Oikeudet: Sinulla täytyy olla pääkäyttäjän oikeudet. Lisätietoja Lumoan rooleista ja oikeuksista löydät täältä. Voit pyytää pääsyä sovellukseen pääkäyttäjältänne tai ottamalla yhteyttä Lumoan asiakaspalveluun.

Ennen kuin voit ladata tietosi, tarkista nämä vaatimukset:

Lataa Excel-pohja oikealla muotoilulla tästä.

Seuraava kuvankaappaus on esimerkki siitä, miltä NPS-mittauksen palautteet sisältävän Excel-tiedoston tulisi näyttää.

Pakolliset sarakkeet on merkitty sinisellä 📘

Valinnaiset sarakkeet on merkitty vihreällä 📗

Asiakaspalautteen numeerisen arvon (Score) on oltava nollaa suurempi.

Datan muotoilu

Lumoa ymmärtää kahdentyyppistä dataa:

Numeerinen data - NPS, CSAT, lineaarinen, 1-5 arvioinnit, jne.

Avoin palautedata - avainsanat, lauseet ja virkkeet.

Numeerinen palaute

Jokaisessa numeerisessa palautteessa pitää olla seuraavat kolme datatyyppiä:

Päivämäärä 📅

* Pakollinen

Mikä tahansa muoto, jonka Excel tunnistaa päivämääräksi.

Pistemäärä - 1-5, 0-10 jne.

* Pakollinen

Mikä tahansa numeerinen arvo.

Kommentti ✏️

* Pakollinen

Tämä sarake on pakollinen latausta varten, mutta se ei vaadi avointa tekstivastausta jokaiselta palautteelta.

Avoin palautedata

Avoimiin palautteisiin sovelletaan samoja vaatimuksia kuten edellä, paitsi että pistemäärä ei ole pakollinen.

Valinnaiset kentät ovat seuraavat:

Tunnistenumero /ExternalId 🆔

* Valinnainen

❗ ExternalID:n on oltava uniikki. Jos et halua käyttää palautteiden tunnisteita, poista koko sarake tiedostosta. Tämä johtuu siitä, että jos esimerkiksi Excel-tiedostossa on ExternalId 1234, ja Lumoassa on jo vastaus ExternalId:llä 1234, ladattavassa tiedostossa oleva vastaus korvaa Lumoassa olevan vastauksen. ExternalID mahdollistaa palautteen päivittämisen jos asiakas antaa uuden vastauksen. Vaihtoehtoisesti voidaan pitää sama kommentti ja rikastaa sitä uusilla tägeillä (taustamuuttujilla).

Käännetty kommentti /TranslatedComment 🇺🇲 🇫🇮 🇩🇰

* Valinnainen

Jos palautteiden kommentit on jo käännetty englanniksi, lisää käännökset tähän sarakkeeseen. Muussa tapauksessa jätä tämä sarake tyhjäksi.

Tägit tai taustamuuttujat/ Tags or background variables

* Valinnainen

Tägejä käytetään palautteen suodattamiseen, esimerkiksi datassa voi olla tägi "sukupuoli", jonka arvo on "nainen". Suodattimen tai sen arvon enimmäispituus on 128 merkkiä. Huomaa, että et voi käyttää täginä päivämäärää, pistemäärää tai kommenttia.

Keskustelupalaute

Keskusteludata on avoimen palautteen muoto. Lisätietoja keskustelupalautteesta löydät täältä.

Keskusteludata vaatii Excelissä joitakin lisäsarakkeita:

Osallistujat/Cnv_Actor 🙍

* Pakollinen

Keskustelussa mukana olevien käyttäjien nimet. Esimerkiksi "asiakaspalvelija" ja "asiakas".

Keskustelun ID/ Cnv_id 🆔

* Pakollinen

Keskustelun tunniste (ID). Tämä yhdistää avoimet tekstit yhteen keskusteluun, ja jokaisella avoimella tekstillä samassa keskustelussa tulisi olla sama cnv_id.

Keskustelun indeksointi / Cnv_index 1️⃣ 2️⃣ 3️⃣ 4️⃣

* Pakollinen

Jokaisella avoimella tekstillä keskustelussa on oma järjestysnumero. Numero 1 on ensimmäinen avoin teksti keskustelussa, 2 on toinen ja niin edelleen.

Tietojen siirtäminen Exceliin

Lataa oikealla tavalla muotoiltu Excel-pohja ja kopioi tietosi siihen. Vaihtoehtoisesti voit luoda uuden.

Voit ladata valmiin Excel-tiedoston Lumoaan itse tai pyytää Lumoa-asiakaspalvelua tekemään sen.

Ota yhteyttä

📧 Onko sinulla kysymyksiä tai kommentteja Lumoan käytöstä? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse [email protected].