Datan lataus Lumoaan

Tämä artikkeli kertoo, miten dataa ladataan Lumoaan.

Iana Vesa avatar
Tekijä: Iana Vesa
Päivitetty yli viikko sitten

Huom! Lumoan Tietopankin suomenkielinen sisältö on suppea. Lisätietoa tarjoavat linkit vievät pääosin englanninkielisiin artikkeleihin.

Ennen kuin aloitat

🔑Oikeudet: Sinulla täytyy olla pääkäyttäjän oikeudet. Lisätietoja Lumoan rooleista ja oikeuksista löydät täältä. Voit pyytää pääsyä sovellukseen pääkäyttäjältänne tai ottamalla yhteyttä Lumoan asiakaspalveluun.

• Muotoiltu data: Varmista, että sinulla on oikein muotoiltu tiedosto valmiina ladattavaksi Lumoaan. Ohjeita datan muotoiluun löydät tästä artikkelista.

Instructions

• Kirjaudu Lumoa-tilillesi.

• Klikkaa Asetukset-kuvaketta sivun vasemmalla alareunalla.

1. Valitse ylänavigointipalkista Kokoelmat / Collections.

2. Etsi kokoelma, johon haluat ladata dataa, ja klikkaa oikealta puolelta kolmea pistettä.

3. Klikkaa avautuvassa pudotusvalikossa Tuo Data / Import Data.

Datan tuominen / Import Feedback

Sen jälkeen, kun olet valinnut kokoelman, johon haluat tuoda palautedatan:

1. Klikkaa kohta 4. Tuo /Upload ja valitse tiedosto, jonka haluat lisätä kokoelmaan.

2. Halutessasi (ei ole pakollista) voit rastittaa kohdan Suorita aihemallin päivitys / Run topic modeling for imported feedback ja järjestelmä päivittää palautedatasi aihemallin automaattisesti viimeisen 30, 60, 90 tai 120 päivän ajalta. Lue lisää aihemallinnuksesta.

3. Klikkaa Tuo/Import ja lataus alkaa.

Huomio!

• Datan tuominen vie aikaa. Sivun päivittäminen/refresh näyttää latauksen tilan. Odota, kunnes siinä lukee "Completed/Valmis" kuten alla olevassa kuvassa.

• Älä lataa kahdesti - saman datan lataaminen kahdesti voi luoda kaksoiskappaleita. Datasi lataaminen kahdesti ei nopeuta prosessia.

Ongelmatilanteet

Jos tiedoston lataamisen aikana tapahtuu virhe, syy voi olla jokin seuraavista:

• Tiedostosta puuttuu pakollisia sarakeotsikoita

Päivämäärä-, pistemäärä- ja kommenttisarakkeet ovat pakollisia, kuten on kerrottu artikkelissa “Näin valmistelet Excel-tiedoston ladattavaksi Lumoaan”.

Lisäksi päivämäärä- ja pistemääräsarakkeiden kaikissa soluissa on pakko olla arvot, jotta tiedosto voidaan ladata Lumoaan. Jos yhdeltäkään riviltä puuttuu päivämäärä tai pistemäärä, tiedoston lataaminen epäonnistuu.

• Excel-tiedostossa on sarake ilman otsikkoa

Pakollisten päivämäärä-, pistemäärä- ja kommenttisarakkeiden lisäksi tiedostoon voi tuoda muuta taustatietoa. Tällaisia ovat esimerkiksi maa, jossa vastaaja on antanut palautteen, palautteen tunniste tms. Näillä sarakkeilla on pakko olla otsikot, muuten tiedoston lataaminen epäonnistuu.

• Päivämääräsarakkeessa ole päivämääriä

Pelkän päivämäärän lisääminen Exceliin ei tarkoita, että se välittyy Lumoaan. Varmista, että voit suodattaa sarakkeen päivämääriä vanhimmasta uusimpaan, jotta Excel tunnistaa päivämäärät. Jos se ei auta, kokeile käyttää Teksti sarakkeisiin -toimintoa ja muuntaa dataa päivämääriksi.

• Excelin solussa on virhearvo

Excel-funktioita sisältävät tiedostot eivät kelpaa Lumoalle. Tähän kuuluvat kaavat ja kaikki arvot. Latauksen usein estäviä virhearvoja ovat #NAME? ja #VALUE! Nämä voidaan löytää valitsemalla kaikki (ctrl + A) ja etsimällä (ctrl + F) #-merkkiä.

• Excelissä on useita välilehtiä

Varmista, että Excelissäsi on vain yksi välilehti, tai lataus epäonnistuu.

Huomio: Jos kaikki yllä olevat asiat ovat kunnossa etkä silti pysty lataamaan Excel-tiedostoasi, kytke VPN pois päältä ja yhdistä koneesi verkkoon uudelleen. Joissakin tapauksissa VPN voi olla esteenä, mukaan lukien datan lataamisen tapauksissa. Suosittelemme käyttämään Google Chromea datan lataamisen aikana.

Osittaisen latauksen ongelmanratkaisu

Jos olet ladannut tiedoston ja saanut virheilmoituksen, toimi seuraavasti:

• Klikkaa Asetukset-kuvaketta sivun vasemmalla alareunalla.

• Siirry Työt/Jobs-sivulle.

• Etsi kyseessä oleva osittain latautunut työ päivämäärän tai kokoelman perusteella.

• Klikkaa Osittainen/Partial.

• Lataa epäonnistunut palautetiedosto.

• Excel-dokumentti kertoo, mitä virheitä siinä on.

• Korjaa nämä virheet ja lataa uudelleen vain puuttuvat tiedot.

Huomio: Älä lataa uudelleen dataa, jonka olet jo ladannut onnistuneesti, tai muuten sinulla on tupladataa.

Lisäapua

Jos kohtaat edelleen ongelmia tiedoston lataamisessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Seuraavat vaiheet

Kun olet tuonut data Lumoaan, haluat ehkä ajoittaa ja aktivoida jatkuvan aihemallinnuksen. Tämä toiminto päivittää aihemallin dynaamisesti asiakkaiden avointen tekstivastausten perusteella. Lue lisää aihemallinnuksesta ja suodattimien käytöstä palautteiden tarkastelussa.

Ota yhteyttä

📧 Onko sinulla kysymyksiä tai kommentteja Lumon käytöstä? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse [email protected].